SVJETSKI DAN DOWN SINDROMA – 21. OŽUJKA 2018.

“Prijatelju/prijateljice ako si se ikada zapitao/la postoje li anđeli, zastani, osvrni se oko sebe i vidjet ćeš ih. Oko tebe ima puno anđela koji te uče kako voljeti druge, kako pokazati tu ljubav, doći bez razloga do nekoga reći mu da ga voliš. Uče te hrabrosti, strpljivosti, upornosti, prihvaćanju,…
Nažalost ne vide ih svi radi predrasuda koje se stvaraju, ali takvi smo mi ljudi, često ne vidimo ono predivno što nam je pred očima. No, ne brini, otvore se te oči kad tada, nikada nije kasno. Sigurno je ponekada teško, no ne vjerujem da bi Bog te anđele poslao ljudima za koje nije siguran da mogu izdržati i da se mogu boriti i šititi ih. Toliko nas voli i ljubi da nam je poslao te veoma posebne anđele da nam preko njih daruje tu svoju bezuvjetnu ljubav jer oni je do kraja života najbolje znaju darivati iz dana u dan.
Danas je njihov dan, stoga prijatelju/prijateljice evo ti prilike da zastaneš i naučiš nove stvari od njih, da odbaciš predrasude i da vidiš sve što oni mogu. I ne zaboravi prijatelju/prijateljice oni su stvoreni na sliku Boga kao i mi. Zato, obuci šarene čarapice i svoje cipelice lutalice te kreni u novi predivni dan.”
Mateja Živalj

 

Učenici 4.c razreda u pratnji svoje učiteljice Mirjane Živalj obilježili su taj dan posjetom Centru Juraj Bonači u Sinju, gdje su se družili s štićenicima. Uz pjesmu, ples i veselje, tople zagrljaje i smijeh otvorili smo naše duše i razbili svake predrasude. Njihova mala srca oplemenjena su još jednim divnim humanim iskustvom.

20180321_094330

Kontakt

Sending

©2019 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?