SMOTRA HRVATSKOGA ŠKOLSKOG FILMA

U Velikoj Gorici je od 21. do 23. rujna održana četvrta Smotra hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotru su vodili dr. sc. Krešimir Mikić, predsjednik i dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Ove je godine na Smotru prijavljeno više od sto filmova, prosudbeno povjerenstvo je za Smotru odabralo 51 film učenika osnovnih i srednjih škola iz različitih županija. Prijavljeni su i odabrani dokumentarni, igrani, animirani i eksperimentalni filmovi, a  među njima je bio i naš igrani film „Krik“ zahvaljujući kojemu je naša škola po prvi put sudjelovala na Smotri.

Program Smotre obuhvaća filmsko i videostvaralaštvo (ukupno pet filmskih projekcija) te stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima filmskih i videodružina. Na Smotri hrvatskoga školskoga filma svi su sudionici ravnopravni i ne proglašavaju se pobjednici po kategorijama. Naš film je pohvaljen na okruglom stolu i naveden kao primjer izvrsne glume i dodjeljivanja uloga.

Provele smo dva ugodna dana u druženju s filmskim stručnjacima i kolegama filmašima, naučili ponešto o filmskoj montaži, razvijale kritičko mišljenje o filmskim uradcima i vratile se još motiviranije da i ovu školsku godinu  snimimo odličan film. Naime, ravnateljica Agencije već je najavila kako se sljedeća Smotra školskoga filma održava u Sinju i nadamo se da ćemo i mi ponovno sudjelovati na njoj!

Žana Majić i Vesna Samardžić

smotra filma

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?