ŠKOLSKI MEDNI DAN

Ove jeseni Ministarstvo poljoprivrede započelo je provedbu Programa školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama. Cilj Programa je potaknuti i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda. Ministarstvo je u ovaj program uložilo 2 milijuna kuna od čega 1,2 milijuna za organizaciju Školskog mednog dana te 800.000 kuna za Promociju meda hrvatskih pčelinjaka.

Program se provodi u prvim razredima osnovnih škola, a iskoristila se prilika da se, osim važnosti meda, djeci od rane dobi podigne svijest o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Djeci se želi ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

Dana 7. prosinca 2018., na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela  i pčelara,  u našoj školi obilježili smo po prvi put „Školski medni dan“ . Učenicima prvih razreda knjižničarka je održala predavanje o važnosti meda za zdravlje i čitala prigodnu slikovnicu pod nazivom Pčelica Jelica i medo Edo.

Svaki učenik dobio je poklon-paket sa staklenkom domaćeg meda, prigodnom slikovnicom te edukativnim materijalom na temu „Što znači pčelarstvo u suvremenom svijetu“.

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?