Festival znanosti

Pogledajte video HRT Magazina

Na školskom portalu

Kemijska radionica – “Čime se bavi kemija?” 

Sedmu godinu zaredom u Sinju se održava Festival znanosti. Osnovni  cilj Festivala znanosti je  promicanje znanja, izvrsnosti, inovativnosti i znanosti kao temeljnih vrijednosti za razvoj društva. Cijeli tjedan vrhunski znanstvenici Sinjanima su pokušali približiti ljepotu znanosti. I naša škola je tradicionalno sudjelovala na Festivalu znanosti. Znanstvenik je na jedan sat postao nastavnik i djeci ispričao  kako bi on određenu temu obradio.

IMG_4231

U našoj je školi, od 3. do 7.10. 2016.,  održano osam  radionica iz kemije za učenike pod nazivom “Čime se bavi kemija?”. Radionice su provedene tijekom redovne nastave iz predmeta priroda, biologija i kemija. U radionicama je sudjelovalo oko dvjestotinjak učenika, nastavnici i asistenti u nastavi.

Radionice su vodili doc.dr.sc. Tomislav Potrada, kemičar zaposlen na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, i Zvonimir Mlinarić, student prve godine farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Cilj radionica koji su održane pod pokroviteljstvom Školske knjige bio je popularizacija kemije kod djece osnovnoškolske dobi.

Voditelji su sadržaj radionica prilagodili uzrastu učenika što je i za njih bio svojevrstan izazov, te su na jednostavan i zanimljiv način djeci približili znanost. Djeca su uistinu bila oduševljena i širom otvorenih očiju slušala predavače, aktivno su sudjelovali na satovima te su predavače na kraju obasuli brojnim pitanjima. Cilj je radionice  u potpunosti ostvaren.

IMG_4255

I ovim putem zahvaljujemo predavačima Tomislavu Portadi i Zvonimiru Mlinariću na lijepom i zanimljivom predavanju, organizatoru Festivala znanosti Sinj te uredništvu Školske knjige na organizaciji radionice u našoj školi.

IMG_4233 – kopija

IMG_4232 – kopija

IMG_4262

Autor članka: Jure Poljak, nastavnik biologije i kemije

Fotografije pripremio: Dušan Klarić Kukuz

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?