EKSKURZIJA

Od 10. do 13. rujna 2016. godine učenici osmih razreda posjetili su Hrvatsko zagorje.
Četverodnevna ekskurzija bila je vrlo sadržajna te su učenici uz stručno vodstvo dobili priliku doznati više o tom dijelu Hrvatske.

Prvog su dana učenici posjetili Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle. U pratnji stručnog vodiča razgledali su i obišli Memorijalni centar Nikola Tesla, i rodnu kuću Nikole Tesle. U večernjim satima su došli u hotel Kras u Krapinskim Toplicama. Drugog su dana učenici posjetili Krapinu i Muzej krapinskih neandertalaca, zatim dvorac Trakošćan i na kraju Varaždin.

Treći je dan također bio sadržajan. U cjelodnevnom posjetu Zagrebu učenici su obišli Gornji grad: Kamenita vrata, Trg sv. Marka, Katarinin trg…, a na kraju su proveli vrijeme u razgledavanju Zoološkoga vrta Maksimir.

Na povratku kući učenici su posjetili Gornju Stubicu, razgledali dvorac Oršić i obišli Muzej Seljačke bune. Zadnja stanica, prije rodnoga im grada, bio je Ogulin u kojem su učenici razgledali Zavičajni muzej.  Ekskurzija je bila poučna, popraćena lijepim vremenom te novim iskustvima i prijateljstvima.

Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića

Gornja Stubica, Spomenik Seljačkoj buni 1573.

Zgrada Hrvatskoga sabora

Zgrada Hrvatskoga sabora

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?