Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i projektni Dan jabuka

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. U našoj smo školi ove godine odabrali 20. listopada jer smo uz Dan kruha obilježili i Svjetski dan jabuka. Na samom početku svečanosti sve plodove i nas okupljene blagoslovio je naš kolega i svećenik fra Antonio Mravak.

Uz pomoć i podršku učitelja i roditelja učenici su izrađivali različite proizvode koje su izložili u holu škole. Na prekrasno uređenim stolovima našla su se tako raznovrsna peciva, kruščići i kolači kao i zdrave grickalice od jabuka. Učenici su izradili plakate o sortama  jabuka, bedževe, privjeske za ključeve,  bilo  je tu i pužića od plastelina i divno oslikanih jabuka, jabučica punjenih lavandom, izloženih recepata s jabukama i još štošta. Učenici su pravili domaće kašice i sokove  i nudili zdravi čips od jabuke. Posebno su nas oduševila ručno izrađena kartonska jabučna stabla u koja je uloženo mnogo truda. Cijeli jedan razred otisnuo je na majice  jabuke popraćene zanimljivostima i svakoga od nas obogatio novim saznanjima.

Cilj projekta bio je potaknuti djecu na suradnju i druženje, kreativnost i konzumiranje proizvoda od ove izrazito zdrave namirnice. Naučili smo ponešto o sortama i uzgoju jabuka, brojne zanimljivosti o primjeni jabuka, družili se i uživali. Posjetitelji su imali priliku probati ukusne proizvode naših učenika i roditelja, a cijeli dan je imao i humanitarni karakter. Tijekom održavanja projektnoga dana posjetili smo  centar „Juraj Bonači“ i uveselili štićenike našim proizvodima, a sav donirani novac darovat ćemo u humanitarne svrhe najpotrebitijima.

Tekst: Žana Majić i Vesna Samardžić

Foto: Ivona Tabak

 

 

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?