CUC 2016.

Učiteljica  informatike Dragana Dolić i knjižničarka Ivona Tabak prisustvovale su 18. CARNetovoj korisničkoj konferenciji pod nazivom “Programirajmo svoju budućnost”  koja se održavala u  Rovinju od 9. do 11. studenoga.

CARNetova korisnička konferencija – CUC postala je sastavni dio nacionalnog projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”, koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. Budući da je naša škola uvrštena među 150  škola koje sudjeluju u  pilot projektu važno je bilo doznati što nam taj projekt nudi i što se od nas djelatnika u budućnosti očekuje.

Ključni izazov hrvatskog osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava, iz perspektive primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), jest iskoristiti potencijal IKT-a u obrazovnom sustavu, kroz sustavan pristup uvođenju IKT-a u obrazovne i poslovne procese škola, te iznjedriti preporuke strategije razvoja digitalne zrelosti škola. Projekt stoga odgovara na uočenu potrebu za sustavnim pristupom uvođenju IKT-a u obrazovni sustav uspostavom sustava razvoja digitalno zrelih škola kroz pilotiranje i evaluaciju primjene IKT-a (informacijskih i komunikacijskih tehnologija) u nastavnim i poslovnim procesima u 10% škola u Republici Hrvatskoj.

Na brojnim radionicama i plenarnim predavanjima doznale smo kako tehnologija utječe na ulogu nastavnika i kako primijeniti nove obrazovne tehnologije, te ostvariti cilj projekta e-Škole: razvoj digitalno kompetentnih nastavnika.

Utjecaj tehnologije na naše živote dovodi nas do aktivnog sudjelovanja u promjenama koje ona donosi i razvoja računalnog razmišljanja od najranije dobi. Danas se učenici obrazuju za zanimanja koja će se tek pojaviti u budućnosti i donose određeni kapital znanja o tehnologiji u nastavu. Stoga je vrlo važno da se svi koji sudjeluju  u obrazovnom procesu  prilagode i pronađu način kako najbolje oblikovati i obogatiti taj njihov potencijal.

 

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?