2. nagrada na natječaju OTPAD ILI SMEĆE? OD TEBE SVE KREĆE!

Posljednjeg dana izložbe „Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!“, održane od 21. do 24. travnja 2017. godine u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci u organizaciji Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. i Splitsko-dalmatinske županije, uručene su nagrade najboljim dječjim likovnim radovima na temu ekologije iz četiri natječajne kategorije.

Nagrade je na prigodnoj svečanosti uručio splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić.

U kategoriji osnovnih škola – niži razredi naš 3.a razred zajedno s učiteljem Ivanom Perkovićem i knjižničarkom  Ivonom Tabak osvojio je  2. mjesto i  novčanu nagradu u iznosu od 1500 kn.

Na izložbi je sudjelovalo 45 radova, a u uži izbor za nagrade ušlo je, prema ocjeni stručnog povjerenstva, 12 radova, dok je u cijeloj akciji sudjelovalo više od 1000 djece s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Nagradni natječaj i izložbu „Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!“ organizirali su Regionalni centar čistog okoliša d.o.o. i Splitsko-dalmatinska županija s ciljem informiranja javnosti o budućem cjelovitom i održivom sustavu gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, s posebnim naglaskom na poticanje djece na razmišljanje o okolišu, buđenje ekološke svijesti i ukazivanje na važnost odgovornog postupanja s otpadom.

Izložba je i humanitarnog karaktera te su se u okviru nje prikupljali dragovoljni novčani prilozi za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce čiji članovi također izlažu neke od svojih radova. Prikupljenim dragovoljnim prilozima pomoglo se opstanku i radu udruge Srce (www.srce-cp-split.hr), odnosno njihovom projektu Kreativnih vježbaonica namijenjenom djeci s poteškoćama i mladim osobama s invaliditetom kao najranjivijim skupinama u našem društvu.2742

Kontakt

Sending

©2020 Coded by Digital Tailors Hosted by CroCloud

Log in with your credentials

Forgot your details?